Ανακοινώσεις

Αρχείο Ανακοινώσεων

Εικόνες

Εργαστήριο ατόμων με προβλήματα όρασης

Η αρχική παραγγελία εξοπλισμού έγινε από την ιταλική εταιρεία Tiflosystems και παραδόθηκε τον Μάρτιο του 1999. Περιελάμβανε έναν υπολογιστή, ο οποίος τώρα έχει αντικατασταθεί με νεότερο, μία συσκευή γραμμικής αποτύπωσης της οθόνης στην γραφή Braille, (Braille display), έναν εκτυπωτή Braille, και σχετικά αναλώσιμα.

Το εργαστήριο, το οποίο ανήκει στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ανανέωσε μέρος του εξοπλισμού του το 2003 και πρόσθεσε μία τηλεόραση ανάγνωσης για μερικώς βλέοντα άτομα, μία ηλεκτρονική φορητή συσκευή για καταγραφή σημειώσεων στη γραφή Braille και μία συσκευή αντιγραφής και αναπαραγωγής κασσετών καθώς υπήρχαν πολλές διαθέσιμες κασσέττες με βιβλία που θα μπορούσαν να αναπαραχθούν. Καίτοι επαρκής, ο εξοπλισμός αυτός θα πρέπει πάλι να ανανεωθεί καθώς η τεχνολογία προχωρά, κυρίως όμως, καταβλήθηκε ανεπιτυχώς, προσπάθεια για την στελέχωσή του με άτομο που θα είχε την διάθεση και θέληση να ειδικευθεί σε αυτή την τεχνολογία.

Το εργαστήριο συνέβαλε ουσιατικά στην υποβοήθηση τριών φοιτητριών με προβλήματα όρασης, μίας Αμερικανίδας που εγκατέλειψε την προσπάθειας, μίας Αλβανής η οποία έλαβε επιτυχώς δίπλωμα α΄κύκλου στην Βυζαντινή Φιλολογία, και μίας Γεωργιανής, η οποία έλαβε το Διδακτορικό της πτυχίο, και σήμερα εργάζεται ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο της Τυφλίδας.