Ανακοινώσεις

Εικόνες

Μουσική Oμάδα της Φιλοσοφικής Σχολής (ΜΟΦΙΛ)

Η Μουσική Oμάδα της Φιλοσοφικής Σχολής δημιουργήθηκε στα μέσα του 2013 με πρωτοβουλία νέων ανθρώπων, μουσικών και μουσικόφιλων, και με την παρότρυνση της κ. Κοσμήτορος.

Η ΜΟΦΙΛ έχει σαφείς στόχους: αφενός τη διοργάνωση συναυλιών στο Πανεπιστήμιο με τους μουσικούς φοιτητές, οι οποίοι την απαρτίζουν και οι οποίοι προετοιμάζονται με αλλεπάλληλες πρόβες από τους υπεύθυνους μουσικούς, αφετέρου την ανάδειξη και εκπαίδευση νέων ταλέντων από τα σπλάχνα της Σχολής. Παράλληλα διοργανώνονται διαλέξεις από ειδικούς μουσικολόγους ή μουσικούς, ώστε να διαμορφωθεί μουσική παιδεία σε ευρύτερες ομάδες ενδιαφερόμενων φοιτητών. Η Ομάδα αποβλέπει, περαιτέρω, να δημιουργεί ερεθίσματα και να προτρέπει τους φοιτητές να ασχολούνται με όλα τα είδη της μουσικής και κατ΄ επέκταση με την ποίηση, τη λογοτεχνία, την ιστορία, την τέχνη και φιλοσοφία, αντικείμενα, τα οποία θεραπεύονται στα τρία Τμήματα της Σχολής.

Τέλος, με τη διοργάνωση συναυλιών σε αίθουσες ή υπαίθριους χώρους της πόλης των Ιωαννίνων επιδιώκεται η σύνδεση της Σχολής και των φοιτητών της με την τοπική κοινωνία – με γνώμονα πάντα την συνάφεια της κάθε εκδήλωσης με το διδακτικό και κοινωνικό έργο της Φιλοσοφικής Σχολής και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πληροφορίες: Νίκος Φασούλας, 2651007408 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η ιστοσελίδα της ΜΟΦΙΛ βρίσκεται σε εξέλιξη